- Szent István Egyetem (SZIE)
- Nemzeti Agrárkutatási- és Innovációs Központ (NAIK)
- Debreceni Egyetem (DE)
- Pannon Egyetem (PE)
• 2021. jan. 31-ig 3 konzorciumi partner szervezet
- Szent István Egyetem (SZIE)
- Nemzeti Agrárkutatási- és Innovációs Központ (NAIK)
- Debreceni Egyetem (DE)
- Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)
- Debreceni Egyetem (DE)
• Támogatás összege: 987 440 604 Ft
• Támogatás mértéke: 100%
• Futamidő: 2017.01.01 – 2021.12.31
• Fenntartási idő: 2026.12.31-ig
• Futamidő: 2017.01.01 – 2021.12.31
• Fenntartási idő: 2026.12.31-ig
A GOODFISH projekt célja három őshonos hazai halfaj, a ponty, a harcsa és a süllő tenyésztéstechnológiájának fejlesztése figyelembe véve a technológiai fejlődést és a fogyasztói igényeket. A projektben a hazai halászati kutatás és oktatás négy vezető intézménye fogott össze a célkitűzésben megjelölt kísérleti fejlesztés végrehajtására. A projekt végrehajtása során süllő és harcsa fajban kialakításra kerül egy élő és egy mélyhűtött génbank. Süllő fajban a partnerek egy tenyészállomány-nevelési rendszer, egy iparszerű lárva és ivadéknevelési technológia és egy tápraszoktatási technológi létrehozását tűzték ki célul. Harcsa fajban a projekt célja egy kétéves kombinált rendszerű nevelési technológia, illetve egy speciálisan szelektált harcsa tenyészfajta létrehozása. A legnagyobb mennyiségben tenyésztett hazai halfaj, a ponty esetében a projekt során több igen komplex feladatot tervez végrehajtani a konzorcium, amelyek a termelés hatékonyságát és biztonságosságát hivatottak növelni. Végül a kutatások átfogó célja egy kétéves üzemformájú tavi intenzív haltermelési technológia kidolgozása.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése