A projektről

• 2020. aug. 31-ig 4 konzorciumi partner szervezet
  • Szent István Egyetem (SZIE)
  • Nemzeti Agrárkutatási- és Innovációs Központ (NAIK)
  • Debreceni Egyetem (DE)
  • Pannon Egyetem (PE)
• 2021. jan. 31-ig 3 konzorciumi partner szervezet
  • Szent István Egyetem (SZIE)
  • Nemzeti Agrárkutatási- és Innovációs Központ (NAIK)
  • Debreceni Egyetem (DE)
• 2021. feb. 1-től 2 konzorciumi partner szervezet
  • Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)
  • Debreceni Egyetem (DE)
• Támogatás összege: 987 440 604 Ft 
• Támogatás mértéke: 100% 
• Futamidő: 2017.01.01 – 2021.12.31
• Fenntartási idő: 2026.12.31-ig

A GOODFISH projekt célja három őshonos hazai halfaj, a ponty, a harcsa és a süllő tenyésztéstechnológiájának fejlesztése figyelembe véve a technológiai fejlődést és a fogyasztói igényeket. A projektben a hazai halászati kutatás és oktatás négy vezető intézménye fogott össze a célkitűzésben megjelölt kísérleti fejlesztés végrehajtására. A projekt végrehajtása során süllő és harcsa fajban kialakításra kerül egy élő és egy mélyhűtött génbank. Süllő fajban a partnerek egy tenyészállomány-nevelési rendszer, egy iparszerű lárva és ivadéknevelési technológia és egy tápraszoktatási technológi létrehozását tűzték ki célul. Harcsa fajban a projekt célja egy kétéves kombinált rendszerű nevelési technológia, illetve egy speciálisan szelektált harcsa tenyészfajta létrehozása. A legnagyobb mennyiségben tenyésztett hazai halfaj, a ponty esetében a projekt során több igen komplex feladatot tervez végrehajtani a konzorcium, amelyek a termelés hatékonyságát és biztonságosságát hivatottak növelni. Végül a kutatások átfogó célja egy kétéves üzemformájú tavi intenzív haltermelési technológia kidolgozása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése